Home link

Atıktan Geleceğin Oyuncağı: Minik Ellerle Sürdürebilir Gelecek

Sınıflar ve Ortak sergi alanı

Gültepe, 4817. Sokak no 3, Merkezefendi/Denizli, Türkiye

Back to listing

DENIZLİ - MERKEZEFEDİ - VİLAYETLER HİZMET BİRLİĞİ ANAOKULU

Exhibition Other event

Etkinlikte 3–5 yaş grubu çocuklarımız, öğretmenlerinin rehberliğinde temiz ve güvenli atık materyalleri kullanarak kendi oyuncaklarını tasarlayacaktır. Karton kutular, kâğıt ruloları, kapaklar, ambalaj kutuları ve benzeri yeniden kullanılabilir malzemeler çocukların hayal gücüyle yeni oyuncaklara dönüştürülecektir.
Çocukların küçük gruplar hâlinde fikir üretmeleri, malzemeleri seçmeleri, tasarlamaları ve ürünlerini oluşturmaları yoluyla yaratıcılık, problem çözme, iletişim ve iş birliği becerilerinin desteklenmesi amaçlanmaktadır. Aynı zamanda atıkların yeniden kullanılabileceğine dikkat çekilerek çocuklarda çevre ve sürdürülebilirlik farkındalığının geliştirilmesi hedeflenmektedir.
Okulumuzdaki sınıfların hazırladığı ürünler etkinlik sonunda ortak “Atıktan Geleceğin Oyuncağı” sergisinde bir araya getirilecektir. Böylece çocuklarımız ErasmusDays 2026 kapsamında geleceğin becerilerini yaparak, yaşayarak ve birlikte üreterek deneyimleyecektir.