Home link
15 Merhaba 1 Dünya
Gündüz Alp İlkokulu 949. Sk. No:6 Gölbaşı/Ankara
Seğmenler, 949. Sokak, Gölbaşı/Ankara, Türkiye
Open to public
Gündüz Alp İlkokulu
ErasmusDays kapsamında gerçekleştirilen “15 Merhaba, 1 Dünya” etkinliğinin amacı; öğrencilerin Erasmus+ programını tanımalarını, programın sunduğu uluslararası iş birliği, kültürlerarası öğrenme ve eğitimde fırsat eşitliği olanaklarına ilişkin farkındalık kazanmalarını sağlamaktır.
Etkinlik aracılığıyla öğrencilerin farklı ülkeleri, dilleri ve kültürleri keşfetmeleri; farklı dillerde selamlaşmayı öğrenerek kültürel çeşitliliğin bir zenginlik olduğunu fark etmeleri, farklılıklara saygı, empati ve kapsayıcılık anlayışlarını geliştirmeleri hedeflenmektedir.
Aynı zamanda öğrencilerin, Erasmus+ projelerinin farklı ülkelerden öğrencileri ve eğitimcileri ortak amaçlar etrafında buluşturan, bilgi ve deneyim paylaşımını destekleyen çalışmalar olduğunu kavramaları amaçlanmaktadır.
Bu doğrultuda etkinlik, okulumuzun Erasmus+ VOICE – Kapsayıcı Eğitimde Sesimiz Var projesinin temel değerleriyle ilişkilendirilerek öğrencilerde uluslararası projelere yönelik merak, aidiyet ve katılım isteği oluşturmayı; her bireyin farklılıklarıyla değerli olduğu, sesinin duyulduğu ve kendini ait hissettiği kapsayıcı bir okul kültürünü desteklemeyi amaçlamaktadır.
Etkinliğin temel mesajı:
“15 farklı merhaba, tek bir dünya! Erasmus+ ile farklılıklarımızı tanıyor, birlikte öğreniyor ve geleceğe birlikte yürüyoruz.”